BÁN PÉTER EMLÉKSZOBA NYÍLT SZÉKELYMUZSNÁN

 

A Viharsarok Egyesület rendezésében zajló Székelymuzsnai Falunapok keretében nyitották meg a közönség számára a Bán Péter emlékszobát.
Utolsó frissítés: péntek, 2011 augusztus 19

– A 2006-ban elhunyt műfordító emlékére készített szoba jelenleg csak az alkotóról készült fényképeket, valamint írógépét tartalmazza – mondta Nemes Anna Borbála, Derzs község alpolgármestere a megnyitón. Az alpolgármester abbéli reményének adott hangot, hogy nemsokára bővíteni tudják a tragikus körülmények közt elhunyt tanár és műfordító emlékszobájának berendezését.
Az eseményen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki miután méltatta a Viharsarok Egyesület közösségerősítő és -formaló munkáját, elmondta: „Kívánom, hogy a most elkészült emlékszobát a fiatalok sokat látogassák, és ismerjék meg Bán Péter munkásságát, mely példaértékű lehet számunkra. Ugyanakkor oda kell figyelnünk azokra, akik nehezebb körülmények között élnek, mert csak így válhat egy erőssé egy közösség”.

 

Az emlékszoba szűknek bizonyult a nagy számú érdeklődő számára, ezért csak huszas csoportokban tudták megtekinteni a Bán Péteről és családjáról készült fényképeket az érdeklődők az emlékszoba megnyitásának első napján.

http://www.judetulharghita.ro/
 

Bán Péter írásai

BÁN PÉTER: Jeszenyin szülőföldjén

2010.05.16 00:00
BÁN PÉTER: Jeszenyin szülőföldjén Jeszenyin - hogyan meséljek róla? Megszó- laljak vagy csak sóhajt- sak? A nyelv szegé- nyes, ide szív kell. Jeszenyinről magával Jeszenyinnel lehet mesélni. A természettel, Oroszországgal… Jeszenyin és Oroszország… Ez - a végtelen mezők, a réteken szalagként...